Публикация

Изкуството на красивите вежди

Старо правило е, че преди да започнете с нанасянето на грима, трябва да се погрижите за веждите си.


Прилежно оформени и леко потъмнени с молив те са изключително важни за цялостната завършеност на визията. В това ще ви увери всеки специалист.

Не случайно преди нанасянето на макиажа гримьорите обработват първо тях. Красиво оформените вежди понякога биха компенсирали липсата на грим, но какъвто и да е той, не би могъл да заличи зле поддържаните вежди.

Като начало е важно да съобразите каква форма ще изберете, тъй като тя ще промени изцяло лицето ви. Гъстите вежди заедно с тупираните прически останаха в миналото. Прекалено оскубаните и плътно очертани с черен молив също. Днес на мода са по-натуралните и хармонични линии.

Намерете сами идеалното за вас решение, което ще подчертае погледа и омекоти чертите на лицето ви. А ние ще ви помогнем в тази задача с няколко съвета.

Преди да пристъпите към епилация на веждите, трябва да определите тяхната крива спрямо формата на лицето – кръгло, продълговато, овално или квадратно. За тази цел застанете пред огледалото и начертайте въображаема вертикална линия, която да свързва основата на едната ноздра с вътрешния ъгъл на окото и началото на веждата. Това важи и за двете страни.

Може да използвате молив, който да поставите на лицето, от единия край на носа до окото. Всичко извън молива, от страната на носа трябва да бъде почистено. За определяне точното място на свършека на веждата начертайте отново въображаема линия, която този път да започва от ъгъла на устните и да минава през външния край на окото. И тук всичко, което остава извън тази черта, трябва да бъде епилирано. Избягвайте оставяне на повече от сантиметър и половина разстояние между двете вежди.

В противен случай резултатът ще е изпъкване дебелината на носа, а никой не цели подобен ефект. Това по отношение на дължината на веждите. Що се отнася до дебелината тя трябва да бъде определена спрямо естествената дебелина на веждите и формата, която желаете да им придадете. Линията, която трябва да образува, е 3/4 качваща се и 1/4 слизаща.

Идеалното време за епилация на веждите е след душ. Порите са разширени от топлината и косъмчетата се премахват по-лесно. Отскубвайте косъм по косъм по посока на растежа. Движението трябва да е точно и рязко, захващайки косъма от корена, за да избегнете късането му. Откъсвайте по няколко косъма от лявата и няколко от дясната вежда, за да запазите симетрията. Избягвайте горната епилация на веждата. Много по-хармонично и естествено е епилирането само в долната част.

Не се колебайте да премахнете косъмчетата между двете вежди.  
Пинсетата е най-лесният и евтин начин за отстраняването на ненужните косъмчета, но течната кола маска също е вариант. Лесно може да я нанесете по посока растежа на космите. Идеална е за разстоянието между двете вежди, тъй като там косъмчетата са по-тънки и една вертикална лепенка е достатъчна, за да ги отстрани всичките наведнъж. Никога не използвайте самобръсначка!

Ако не смеете сами да епилирате веждите си, винаги може да се обърнете към специалист в някой от салоните за красота. Не рискувате нищо, а и веднъж оформени, лесно бихте могли да ги поддържате и сами. Цената на услугата също е доста приемлива - около 5-6 лв.

След епилиране разрешете веждите. Трябва да знаете, че кожата несъмнено ще се зачерви. Може да нанесете крем за успокояване на раздразненото място, но от това няма да има особен видим ефект. Затова най-добре предвидете епилацията на веждите един ден или поне няколко часа преди излизане.

Завършете процедурата с тяхното изрисуване с молив, сенки за очи или някой от другите подходящи за целта козметични средства.
Относно това колко често трябва да се епилират, точен отговор няма.

Когато забележите натрапниците, които нарушават изрядната и добре поддържана форма на веждите ви, не се колебайте да ги отстраните. В противен случай и най-перфектният грим може да отиде на вятъра.

Коментари