Публикация

Зимата се отнася лошо с кожата

Ниските температури навън, вятърът, сухият въздух в климатизираните помещения... всички те ограбват влагата от кожните клетки.


Вземете мерки навреме, за дас е радвате на мека и красива кожа и през зимата.

С грижа
Когато почиствате ръцете си, избирайте препарати, които не изсушават кожата – кърпички или гелове без алкохол с допълнителен овлажняващ ефект. Миенето на ръцете изсушава кожата през зимата, но не трябва да пренебрегвате хигиената, особено в сезона на грипа.

Ръкавици
Ако искате кремът за ръце да попие по-добре, след намазване си слагайте памучни ръкавици. Те ще задържат влагата в кожата и ще я омекотят.

Само добавете мед
Загрубялата кожа може да третирате с мед и захар. Комбинацията почиства мъртвите клетки. Медът ще намали възпалението, а захарта ще подобри циркулацията в повърхностните слоеве на кожата.

Защитен слой
През зимата използвайте по-мазни и овлажняващи лосиони за тяло. Чрез тях ще образувате защитен слой, който ще намали вредното действие на студа.

Лека ексфолиация
Почистването на кожата е важно, за да попиват по-лесно кремовете и да се освежи вида й. Избирайте леки ексфолианти, които няма да раздразнят кожата.

Кратки душове
Продължителните и горещи душове (или вана) изглеждат примамливи през студените дни, но топлината само ще отнеме от влажността на кожата. Ако все пак искате да се постоплите в банята, не се застоявайте повече от 10 минути веднъж дневно.

Пижамата
Ако искате кожата ви да се чувства добре и през нощта, избирайте спално бельо само от естествени материи. Пижамата също трябва да е от мека и естествена материя, за да не дразни и запарява кожата.


Коментари