Публикация

Кога, как и с какво... да ядем плодове

Малко са хората, които не се наслаждават на пресните плодове, особено на сезонните.


Скоро на пазара ще започнат да излизат пролетните плодове и зеленчуци и е хубаво да знаете как, кога и с какво да ги хапвате.

Ето накратко какво да правите:

Най-доброто време за хапване на плод е сутрин, след като изпиете чаша вода. Консумацията на плод веднага след хранене не е препоръчително, защото няма да се обработи добре, а важните хранителни вещества няма да се абсорбират правилно.

Трябва да си оставите поне 30 минути между храненето и приемането на плод. Най-добре е да хапнете плод полови час преди храна и два часа след. Може да смесвате плодовете с други храни, но ако нямате храносмилателни проблеми. Може да ги добавяте към салати или да ги смесвате с мляко.

Важно е да знаете и „живота” на плодовете. Хапвайте бананите не по-късно от 3-4 дни след закупуването им. Ябълките издържат до седмица, крушите между 5-6 дни.

Повечето плодове издържат около три дни в хладилника преди да започнат да губят ценните си качества.

Коментари