Публикация

Пушачите са по-лоши родители

Родителите предпочитат да намалят джобните пари на децата си, отколкото да се откажат от цигарите


Фармацевтичният гигант Pfizer поръча изследване, от което става видно, че пушачите са по-лоши родители, отколкото непушачите, пише в. „Дейли мейл”.

В анкетата участвали 6 271 пушачи, които били запитани как финансират вредния си навик в трудните времена на икономическата криза. От получените данни проличало, че родителите предпочитали да намалят джобните пари на децата си, отколкото да се откажат от цигарите. Двадесет на сто от тях признали, че са купували на децата си по-малки количества и по-евтини дрехи и обувки.

Седемнадесет на сто от запитаните доверили, че намалили разходите за храна и напитки за децата си, за да могат да финансират своята пристрастеност.

Тридесет и пет на сто от участниците в анкетата били намалили парите за лакомства за малките, а 20 на сто - стойността на подаръците, които поднасяли на децата си по различни поводи - за Коледа и за рождените им дни.

А девет на сто от родителите пушачи били взимали пари от касичките на своите малчугани, когато не им достигали пари за цигари. Девет на сто от анкетираните признали, че са крали пари от близки и познати, за да могат да продължат да пушат.


" }-->

Коментари