Публикация

Безплатни мамографски прегледи за профилактика на рака на гърдата

Специалисти от „Сити клиник” – София ще приемат на 25 и 26 октомври


Безплатни мамографски прегледи ще бъдат проведени на 25 и 26 октомври в „Сити клиник” – София. Кампанията ще обхване 20 жени над 40-годишна възраст, като специалистите ще приемат след предварително записване на телефон 0700 13 127.

Всяка година близо 1,4 млн. жени се диагностицират с рак на гърдата. Това заболяване е по-често срещано при жените в менопауза, но въпреки това може да засегне всяка възраст. Мамографията е най-ефективният метод за ранно диагностициране, като изследванията сочат, че мамограмите могат да индикират тумори три години преди същите да бъдат открити чрез опипване. Когато ракът се диагностицира навреме, 5-годишният оздравителен период е с успеваемост 98 %.

Прегледите са част от глобалната програма на Philips за подобряване живота на хората по целия свят, а също така и от инициативата на „Сити клиник” за повишаване на здравната култура на българските граждани. Мамографията ще бъде осъществена чрез модерна апаратура за скрининг и диагностика на патология на млечната жлеза на Philips, осигуряваща отлично качество на изображението при ниско ниво на облъчване и минимизиране на времето за изследване.


Коментари