Публикация

Д-р Кеничиро Хасуми показва в Плевен проект за създаване на терапевтична противоракова ваксина

Японският учен ще открие седмата Национална среща с международно участие на фондацията си


Седма Национална среща с международно участие на Международна изследователска фондация Хасуми – България ще се проведе на 25 и 26 октомври в Плевен. Домакин на събитието е Телекомуникационният ендоскопски център на плевенския медицински университет.

На срещата ще бъде представен научно-изследователския проект на д-р Кеничиро Хасуми, основател на фондацията, за създаване и прилагане на терапевтична противоракова ваксина, разработки на български учени за вирусната и бактериална етиология, за лечение на онкологичните заболявания и средства за укрепване на имунната система. 

Научната среща ще започне с пленарна лекция на самия д-р Хасуми. Сред чуждестранните лектори с международен престиж са проф. Дийн Ман, ръководител на отдела по имуногенетика към Катедрата по патология в Университета на Мериленд, Факултет по медицина, и проф. Франк Рьосел, ръководител на отдела по вирусни трансформационни механизми към изследователската програма „Инфекции и рак” на Немския център за изследване на рака. От българските им колеги лекции ще изнесат проф. д-р Григор Горчев, проф. д-р Славчо Томов, проф. д-р Златко Кълвачев и проф. д-р Милчо Минчев.

Във форума ще участват учени от  БАН,  преподаватели от висши медицински училища, както и чуждестранните и японските студенти, обучаващи се в МУ-Плевен.

*Международна изследователска фондация Хасуми – България е учредена от д-р Кеничиро Хасуми през 2006 г. с цел да обедини усилията и дейността на японски, български и други чуждестранни специалисти, общественици и граждани в медицината и социалното подпомагане. Председател на Настоятелството на фондацията в България е проф. Иван Черноземски, а академик Богдан Петрунов е Председател на Научно-консултативния съвет. 


" }-->

Коментари