Публикация

По-високи заплати за акушерките от варненската АГ болница

Заплатите на акушерките в АГ болницата във Варна стават 440 лв. от 1 август.
Такова решение беше взето днес на среща между председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и представители на организациите КТ "Подкрепа" и КНСБ в лечебното заведение...


Заплатите на акушерките в АГ болницата във Варна стават 440 лв. от 1 август.

Такова решение беше взето днес на среща между председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и представители на организациите КТ "Подкрепа" и КНСБ в лечебното заведение.
Health.bg припомня, преди два дни медиците заплашиха с ефективна стачка, ако възнагражденията им не бъдат коригирани.

На преговорите присъстваха ресорният заместник-кмет, председателят на здравната комисия към Общинския съвет и директорът на агушеро-гинекологичната болница д-р Петър Атанасов.

Двете страни се обединиха около мнението, че в лечебното заведение задължително трябва да бъде извършена структурна реформа. От своя страна председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов опроверга слуховете, че болницата ще бъде приватизирана.

Той отхвърли и твърденията, че общината не подпомага лечебното заведение, като припомни, че 500 хиляди лв. са заделени за проектиране на нова модерна АГ болница, която ще бъде построена през следващите 3 години. Очаква се първата й копка да бъде направена през 2009 г.

"Много сме благодарни за бързата реакция на Борислав Гуцанов, както и за хода на преговорите." - коментира Стойко Атанасов от КТ "Подкрепа".


Коментари