Публикация

МБАЛ - Гълъбово с модерен компютърен томограф

Нов модерен компютърен томограф ще бъде открит в МБАЛ – Гълъбово днес от 17:00 часа.
Апаратът, който е на стойност 150 000 евро, позволява извършването на прецизна диагностика на главния мозък ...


Нов модерен компютърен томограф ще бъде открит в МБАЛ - Гълъбово днес от 17:00 часа, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Апаратът, който е на стойност 150 000 евро, позволява извършването на прецизна диагностика на главния мозък и други органи и структури на главата, диагностика на белите дробове и структури в гръден кош, диагностика на коремните органи, диагностика на гръбначния стълб и големите стави.

Неговото приложение е уникално при диагностика на мозъчно-съдовите заболявания и травмите на глава, които са зачестили в района, обслужван от МБАЛ - Гълъбово - общините Гълъбово, Тополовград и Симеоновград. Досега тези услуги се извършваха в други здравни заведения, което водеше до допълнителни разходи за транспорт, загуба на време и заплащане на изследванията, посочват от министерството.

Компютърният томограф е закупен със средства, осигурени от италианската енергийна компания ЕНЕЛ, мажоритарен собственик на ТЕЦ „Марица Изток-3”.

Сред официалните гости са поканени министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, ръководството на общинската и областната управа, представители на компанията ЕНЕЛ.


Коментари