Публикация

Д-р Нанев: До края на годината ще сменим ръководството на БЛС

През 2009 г. секторът ще се окаже с по-малко пари в сравнение с тази година заради инфлацията...


„До края на годината ще сменим ръководството на Българския лекарски съюз, но за съжаление едва ли положението в здравеопазването ще се подобри през 2009-та – дори напротив.”
Това заяви д-р Божидар Нанев, председател на Регионалната лекарска колегия във Варна.

Той прогнозира, че през 2009 г. секторът ще се окаже с по-малко пари в сравнение с тази година заради инфлацията.

"Вече е късно да се преговаря с НЗОК за новия рамков договор, тъй като касата отказа диалог с ръководството на д-р Кехайов поради изтеклия му мандат. Дали здравната каса ще наложи своите условия за година и след това ще преговаряме, или ще се разиграе друг сценарий - времето ще покаже." – допълни д-р Нанев.

По повод на упреците на председателя на БЛС д-р Андрей Кехайов, че варненската организация на БЛС отказва да плаща членски внос, д-р Нанев заяви, че действията са нарочни, тъй като ръководството вече не е легитимно и отказва да проведе избор на нов управителен съвет.

Health.bg припомня, председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов обвини шест регионални колегии (София-град, Варна, Русе, Кюстендил, Благоевград, Сливен); че не са си плащали членския внос и предупреди, че ако не се издължат в седемдневен срок, ще бъдат лишени от право на глас на предстоящия събор през декември.

"Това, че д-р Кехайов ни заплашва, няма никакво значение, защото на Велик събор решават членовете, а не ръководството, а ние ще предложим избор на нов управителен съвет." - коментира д-р Нанев.


Коментари