Публикация

Над 500 пловдивчани се прегледаха за рак на кожата


Над 500 пловдивчани са потърсили консултация с дерматолог по време на кампанията за безплатни профилактични прегледи за рак на кожата на 28 май.

В Кожно-венерическия диспансер са потърсили помощ 210 души.
„Пациентите идваха с конкретни оплаквания и въпроси, свързани с профилактиката на този вид заболявания. 15 от тях са насочени към допълнителни прегледи за уточняване на диагноза.” - заяви директорът на диспансера д-р Елена Дякова.

40 души са потърсили съвет в онкодиспансера, на двама от тях ще бъдат направени и изследвания, поясни онкодерматологът д-р Веселина Йорданова.

По думите й, за първи път откакто се организират такива акции, хората в активна възраст са били повече, отколкото възрастните.

По-голям е и броят на жените, посетили кабинетите на кожните лекари.

Овен двете специализирани здравни заведения във всички кожни кабинети на ДКЦ-тата в града е имало пациенти, които са се възползвали от профилактичните консултации, уточниха от дружеството на дерматолозите.

В инициативата „Евромеланома 2009” в цялата страна се включиха специалисти от  кожните клиники, диспансерите, диагностично-консултативните и частните дерматологични центрове.

" }-->

Коментари