Публикация

Локомоторна терапия за рехабилитация и раздвижване на деца

Апаратът представлява роботизирано устройство, предназначено основно за рехабилитация и раздвижване на деца с детска церебрална парализа.


Апаратът за локомоторна терапия, който работи в Рехабилитационния център към ДМСГД Бургас, бе закупен със средства от „Бългърската Коледа” през 2013 година.

От модерната техника могат да се възползват децата от цялата източна част на страната. Апаратът представлява роботизирано устройство, предназначено основно за рехабилитация и раздвижване на деца с детска церебрална парализа. Детето сяда като в люлка, ремъци поемат тежестта му, а краката са фиксирани на устройство, което се задвижва от компютър. По този начин апаратът имитира ходене. Специалистите поясняват, че така се дава възможност за по-продължителна и честа рехабилитация. Когато едно движение се повтаря постоянно, мозъкът заучава движението и се изгражда двигателния навик. За локомоторна терапия се приемат деца от 3 до 12 годишна възраст с увреждания на гръбначния мозък, детска церебрална парализа, множествена склероза и мускулна дистрофия. 

" }-->

Коментари