Публикация

Международна работна среща за трансформативно образование организират МУ-Варна и Световната здравна организация

На 9 и 10 ноември в хотел-галерия „Графит“ в град Варна


На 9 и 10 ноември в хотел-галерия „Графит“ в град Варна ще се проведе работна среща за трансформиране на образованието и обучението на работещите в здравеопазването в подкрепа на Стратегия „Здраве 2020“.Организатори на събитието са Регионалният офис на Световната здравна организация в Европа, Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа и Медицински университет – Варна.

Основна цел на срещата е да се продължат дискусиите и дейностите на Регионалния офис на Световната здравна организация в Европа по трансформативно образование и обучение.

В рамките на форума ще бъде направен преглед на ефективните стратегии, свързани с работната сила в сферата на здравеопазването. Ще се дискутират възможностите за увеличаване техническия капацитет на страните членки на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа и обединяване на усилията им в подкрепа на устойчивото развитие на работната сила в региона.

Сред участниците в срещата са д-р Галина Перфилиева – директор на програмата за човешки ресурси в здравеопазването в Регионалния офис на Световната здравна организация в Европа, проф. Джанет Грант – преподавател в University College London Medical School и помощник-директор на Колаборативния център за медицинско образование при Световната здравна организация, проф. Джеймс Бухан – преподавател в Queen Margaret University в Единбург и консултант към Колаборативния център на Световната здравна организация при Технологичния университет в Сидни, Австралия, представители от регионалните звена на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа в България, Албания, Молдова, Хърватия и Босна и Херцеговина, на Медицинските университети в София, Пловдив и Варна. В работните екипи са включени и експерти от Националния център по обществено здраве и анализи, Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието.

Официалното откриване на събитието ще бъде на 9 ноември 2015 г. от 9:30 ч.

На 10 ноември 2015 г. от 10:30 часа в зала Carracci (Карачи) на хотел-галерия „Графит“ ще се проведе пресконференция, по време на която ще се засегнат въпроси, свързани с целите, идеите и резултатите от първия ден на работната среща.

Вижте програмата тук.

Коментари