Публикация

Дарителска акция за детската онкохематология в гр. Пловдив

​На 10-и декември от 11.00 часа в Детската онкохематология в Пловдив ще се проведе дарителска акция под надслов „Коледно парти за герои” – 2, организирана в социалната мрежа Facebook.


Идеята на организаторите на благотворителната инициатива е да зарадват децата и да подкрепят техните майки, като в един и същи ден в трите онкохематологии в страната – Пловдив, София и Варна ще има тържества с Дядо Коледа, елфове и джуджета, театър, а също и много подаръци и лакомства.

„Основното беше не да се организира, а да се спре кампанията, тъй като страшно много хора се включиха в кампанията”, сподели един от инициаторите Красимира Стефанова. Много хора от чужбина с все сърце са се включили в каузата с подаръци и саморъчно направени картички. „Всички хора трябва да разберат, че има много деца, които са излекувани от онкозаболяване и други, които са в ремисия. Има и такива, които са на извънболнично и болнично лечение. Ние не ги виждаме, защото не се водят кампании за тях в социалните мрежи. С тази инициатива искаме да кажем на техните майки да не се отчайват и да продължат да се борят”, обясни още Красимира.

Акцията по събирането на играчките и книжките е стартирала преди повече от месец, като за каузата са се отзовали много хора с добри сърца и така за всяко от децата в трите болници ще има подаръци във вид на коледен пакет.

Преди време по идея на майките на децата с онкозаболяване в Пловдив стартира инициатива за набиране на средства за специална апаратура, която да открива вените на ръчичките на децата, за да няма излишни убождания от игли. Събраните средства са били достатъчни за заплащането на тази апаратура и за болниците в София и Варна. Очаква се до дни специалната апаратура да пристигне в трите здравни заведения.

Колеги за повече информация телефонът на Красимира Стефанова е 0896 792079, може да получите и реална представа за инициативата във фейсбук, като напишете в търсачката на социалната мрежа „Коледно парти за герои 2”.

Коментари