Публикация

Дядо Коледа раздаде подаръци на децата в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“

Дядо Коледа донесе подаръци на малчуганите в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“. Белобрадият старец и Снежанка зарадваха с лакомства и изненади малките пациенти, а децата от СОУ „Паисий Хилендарски“ изнесоха празнична програма със стихове и песни.


Гости на тържеството бяха проф. д-р Карен Джамбазов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“ и проф. д-р Жанет Грудева - заместник-директор по диагностична и лечебна дейност в База 1 на лечебното заведение.

Празникът бе открит от доц. д-р Нарцис Калева-Ходжева, която представи накратко дейността на клиниката и осемте й звена. Тя уточни, че до 15 декември тази година са били хоспитализирани общо 3 513 пациента на възраст от 0 до 18 години от всички области на Южна България. В клиниката работят 30 лекари, 55 медицински сестри, 25 санитари и 7 други специалисти. Това е най-голямата болнична структура за лечение на деца и единствената с трето ниво на компетентност по всички педиатрични специалности в Южна България, допълни доц. Калева-Ходжева.

На тържеството официално бе представено и новото лого на клиниката:



Коментари