Публикация

Ръководството на УМБАЛ в Плевен обяви приоритетите си


За да се утвърди плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски”, ще са необходими ремонти, както и нова апаратура, обяви новият изпълнителен директор доц. Димитър Стойков.

 

Сред приоритетите на ръководство на здравното заведение е подобряване на  обслужването на болните.

 

Предвижда се да се създадат ВИП-сектори, в които да има интернет, телевизор, възможност за придружител в стаята, както и други екстри, които пациенти с финансови възможности ще могат да получават.

 

Относно техническото обезпечаване на второто по-големина здравно заведение в страната ръководство има доста амбиции. Доц. Стойков коментира, че ако болницата стане регионална, това ще донесе доста отговорности, но и големи възможности. 

 

Той посочи, че лечебното заведение се нуждае от нов ангиограф, томограф, цялостна подмяна на апаратурата на рентгеновото отделение. Необходим е и нов и качествен линеен ускорител за Онкологичния център, тъй като раково болните се налага да обикалят съседни области за лъчетерапия.

 

Болницата не разполага и с ядрено-магнитен резонанс, какъвто също трябва да бъде закупен.

 

Необходими са четири нови линейки. Планират се ремонти на централния оперативен блок и реанимацията, които не са обновявани от 30 години.

 

Коментари