Публикация

УМБАЛ „Свети Георги“ получава дарение от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан

Помощта е знак на нашата огромна благодарност към болницата, в която сме се обучавали, заяви председателят д-р Невен Енчев


УМБАЛ „Свети Георги“ ще получи дарение от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан по повод Последния кръстоносен поход и спечелването на битката за непревземаемата крепост Одрин от Българската армия по време на Балканската война през март 1913 година.

Стол с подвижна облегалка и крака, 7 проходилки с колела, 25 санитарни стола и 5 инвалидни колички ще бъдат връчени от председателя на ордена д-р Невен Енчев на зам.-директора по лечебната дейност на Университетската болница доц. д-р Марин Атанасов.

„Правим това дарение на УМБАЛ „Свети Георги“, където медиците от верига болници „Медлайн“ са обучавани, където работят нашите учители в медицината и която продължава да подготвя кадри за здравните заведения и така гарантира качествено обслужване на пациентите, заяви д-р Енчев. – То е израз на нашата дълбока признателност и готовност винаги да помогнем.“

Ръководството на УМБАЛ„Свети Георги“, начело с изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов, изказа своята благодарност не само за дарението, но и за признанието, което лечебното заведение получава.

Дарението ще бъде връчено утре, 18 март, в 10:00 часа в новата сградата пред База 2 на УМБАЛ "Свети Георги" на бул "Пещерско шосе" №66, срещу входа за PET-скен.

Коментари