Публикация

В "Майчин дом" спасиха простреляна в корема бременна, има риск за живота на бебето

Сачмата е разположена под черепните кости на новороденото момиченце


Състоянието на простреляната бременна жена от Скравена е стабилно, но все още има рискове от различни усложнения. Това уточняват от Университетската АГ болница „Майчин дом”. Вчера от полицията съобщиха, че 26-годишна бременна жена е простреляна с въздушна пушка в корема при битов скандал. Състоянието й е стабилно, но все още има рискове от различни усложнения, допълват от лечебното заведение.

На простреляната на връх Гергьовден пациентка по спешност в Ботевград е направена операция за спиране на кръвотечението в корема, след което е насочена от МЗ към Майчин дом, където проф. Ангел Димитров извършва Цезаровото сечение. Новороденото е момиченце с тегло 2250 гр. Поради липса към онзи момент на данни за вида на оръжието, обема на пораженията и местонахождението на проектила, към екипа се присъединява и хирургът от ВМА д-р Димов.

За огромна изненада на лекарите проектила, в случая сачма, освен матката е пронизал левия крак, лявата ръка и основата на носа на бебето. Направената рентгенова снимка установява, че сачмата се е разположила вътречерепно под костите на челото. След консултация с колегите от „Пирогов” новороденото е преведено за последващо лечение.

Тежкият инцидент на този етап е овладян благодарение на доброто взаимодействие между четирите болници, за което принос имат всички дежурни екипи, осигурили необходимата логистика, заяви изп. директор на „Майчин дом” проф. Виктор Златков.

Полагат се всички интензивни грижи за стабилизиране на майката и бебето.

Коментари