Публикация

Варна е домакин на XV Национален конгрес по неврология

Главен организатор на форума е Българското дружество по неврология с ръководител акад. проф. д-р Иван Миланов



За трета поредна година варненската неврологична общност е домакин на Националния  конгрес по неврология. Главен организатор на форума е Българското дружество по неврология с ръководител акад. проф. д-р Иван Миланов, а председател на Локалния организационен комитет – проф. д-р Ара Капрелян – ръководител на Първа клиника по нервни болести в УМБАЛ „Св. Марина“.

Петнадесетият конгрес по неврология събира видни специалисти от страната и чужбина, за да споделят опита си в лечението на неврологичните заболявания. Ранната диагностика и лечението на социално значими заболявания като паркинсоновата болест и множествената склероза, полиневропатиите и епилепсията са във фокуса на събитието.

Участие в конгреса вземат водещите клиники по неврология в страната, както и признати специалисти от Италия и Германия.


Обмяната на опит за последните постижения в областта на неврологията са основополагащи за ефикасната превенция и качествената медицинска грижа към пациентите.


Поздравителен адрес от името на Ректора на Медицински университет – Варна поднесе проф. д-р Димитричка Близнакова – директор на Медицински колеж – Варна. „Където господства духът на науката, там и с малки средства се създават велики неща“, казва руският лекар, естествоизпитател и педагог Николай Пирогов. Затова и аз пожелавам на Вас и на всички участници в днешното събитие да запазите и поддържате буден духа на науката и да бъдете създатели на велики дела!“ -  това бяха част от думите, с които проф. Иванов се обърна към организаторите и гостите на събитието.


Коментари