Публикация

Варненският онкодиспансер с обновена сграда през март


Новото крило на Междуобластния диспансер „Д-р Марко А. Марков” във Варна най-вероятно ще отвори врати за пациентите си в края на март, съобщи управителят д-р Господин Игнатов.

В началото на миналата година очакванията бяха сградата да е готова през юни.

„ Техническите проблеми, както и допълнителните изисквания на РИОКОЗ-Варна принудиха строителите да разширят градежа с 280 кв.м. В момента работата е замразена, тъй като трябва да получим отговор от агенцията по търговете дали одобрява оскъпяването на проекта и с колко”, поясни д-р Игнатов.

Според него до 20-25 дни ще е ясно дали строителните работи ще продължат и кой ще поеме довършителните дейности.

„Ако агенцията отговори положително, а работата по план свърши до 40 дни, то в края на март сградата ще е обзаведена и готова за настаняване на пациенти”, посочи директорът на диспансера.

Той допълни, че все още не се знае каква ще е общата инвестиция в новата сграда. До момента става дума за около 2,4 млн. лв., от които 300 000 лв. са предоставени от община Варна, а останалите са от кредит.

Ръководството на диспансера обаче има готовност да доплати още до 700 000 лева заради разширението и проблемите в основите на сградата.

„Така че не парите, а обстоятелствата и нормативните срокове проточиха толкова дълго изпълнението на проекта”, подчерта  д-р  Игнатов.

 

Коментари