Публикация

Апаратите на медицинска лаборатория „ЛИНА” единствени по рода си във Варна

Апаратите на медицинска лаборатория „ЛИНА” единствени по рода си във Варна

Лабораторията осигурява едни от най-прецезните резултати


Новата лаборатория на град Варна – „ЛИНА”, разполага с апарати, които са единствени по рода си в морската столица. Това са анализаторите Cobas 6000, които изследват хормони, туморни маркери, сърдечни маркери и такива на съединителната тъкан и обмяната на веществата. Един от тях е внедрен в самостоятелната лаборатория на „ЛИНА”, на ул. „Д-р Анастасия Железкова” №40, а другият е в медицински център, с който лабораторията има договор. Апаратите са от висок клас и гарантират прецизност на резултатите – нещо, което и самите пациенти усещат.

„В последната година спечелихме доверието на хиляди пациенти от Варна. Благодарим им, защото те доказаха, че инвестицията ни в здравеопазването на морския град си заслужава”, споделят от „ЛИНА”, които досега са инвестирали над 1 000 000 лева, от които 700 000 лв. в общинското здравеопазване. На точността на лабораторията се доверяват болници, ДКЦ-та и медицински центрове. Отделно „ЛИНА” работи с пациенти в самостоятелните си лаборатории на ул. „Д-р Анастасия Железкова” №40 и манипулационна на ул. "Дойран" №6 (до входа на Окръжна болница).

Предимството на „ЛИНА” е, че обединява всички специалности, а именно: клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имунохематология, паразитология, имунология и патологоанатомия. При това екипът е съставен от опитни специалисти и лекари с научни степени. Сред тях е микробиологът доц.д-р Калина Божкова д.м.

„Във Варна ние успяхме да създадем самостоятелна лаборатория, в която 95% от пробите се изследват на място. Това е лабораторията на ул. „Д-р Анастасия Железкова” №40. Инвестирали сме стотици хиляди левове в апарати за хематология, биохимия, имунология и микробиология. Списъкът е дълъг. Всеки пациент е свободен да дойде и да види на място как работим”, споделят от „ЛИНА”, които имат сертификат за качество по ISO 9001. Лабораторията предоставя бързи и точни резултати, защото изследванията се извършват на място. А възможността за грешка е сведена до минимум, поради причината, че  ако има отклонение от референтните стойности, изследването се повтаря и потретва  преди да бъде представено на пациента.

Коментари