Публикация

В Ямбол мъж нападна лекари с нож - ядосал се, че действат бавно

В Ямбол мъж нападна лекари с нож - ядосал се, че действат бавно

Лекарите в спешното работят в непрекъснат страх


В МБАЛ Ямбол беше регистриран пореден случай на пациентска агресия - мъж заплаши лекарите с нож. Инцидентът се случил в спешното отделение и един от лекарите веднага реагирал адекватно - натиснал паник бутона, но той НЕ проработил.
Сцената се разиграла през нощта, докато приятелката на агресора чакала за рентген.
Мъжът се ядосал, че спешният екип действа бавно. Един от медиците натиснал паник бутона, но той не проработил.

Председателят на Националната асоциация на работещите в спешната помощ Десислава Кателиева подчерта, че има неразбиране от страна на пациентите кои случаи се определят с по-важен приоритет и че спешен е този пациент, чието състояние е животозастрашаващо

През 2013 г. бяха приети промени в Наказателния кодекс, с които нападение срещу медицински лица ще се осъжда с "лишаване от свобода". Посегателството над медицинско лице ( лекари, стоматолози, акушери, магистър фармацевти и медицински сестри) беше приравнено с причиняване на телесна повреда на полицай, съдия, прокурор, следовател и други длъжностни лица. Нападението се наказва с лишаване от свобода до 3 години, а леката телесна повреда - до 10г. затвор.
 

Коментари

Прав е човекът. Циганите се плодят като хлебарки, не плащат нищо ни данъци, нито ток, а само чакат на готово.Колко още ще ги търпим?

Не е вярно, че е бил циганин и изобщо какво значение има какъв му е етносът, никой няма право да вади нож никому!

Стоянка Пеева
25 яну 2017 14:35

Г-не, Вие сте расист!