Верицигуат - нова възможност за оптимизиране на терапията след събитие на влошаване на СН

Участници

Мнения

Верицигуат - нова възможност за оптимизиране на терапията след събитие на влошаване на СН

Участници

Мнения

a0270d3e888f67ffc345f4da921232fe

Описание

“Верицигуат - нова възможност за оптимизиране на терапията след събитие на влошаване на СН“ бе тема на уебинар, който се проведе в CredoWeb с участието на проф. Елина Трендафилова, проф. Арман Постаджиян и проф. Йото Йотов.

 

Събитието представи възможностите на лечението с верицигуат, който скоро ще бъде достъпна и у нас. Лекторите дискутираха, кога и при какви критерии може да се мисли за включването му в лечебната схема, какви са очакваните ползи и рискове за пациентите.


Представени бяха данни от проучването Victoria, както и от множество последващи поданализи. В проучването са включени пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, които са имали наскоро събитие за влошаване на СН (скорошна декомпенсация).


Целта е била да се оцени ефектът на верицигуат при пациенти със симптомна, хронична СН след събитие на влошаване на СН в сравнение с пласебо. 60% от участниците вече са били на тройна терапия – получавали са всички възможни лекарства.


Основни изводи от проучването Victoria:

  •  Първичната композитна крайна цел, общият брой хоспитализации и композитната крайна цел от хоспитализации или смъртност поради всякакви причини са сигнификантно понижени с верицигуат спрямо плацебо.
  • Въпреки по-високия изходен NT-proBNP във VICTORIA, верицигуат демонстрира абсолютна полза, сравнима с други ключови проучвания за СН;
  • Добавен към останалата терапия, той се понася добре от пациенти с СНнФИ след събитие на влошаване на СН;
  • Ефектът на верицигуат в предварително определената подгрупа по индексното събитие сочи като цяло последователен ефект от лечението.


Къде е мястото на верицигуат за лечение на СНнФИ в клиничната практика?


Гледайте цялото видео, за да научите точните критерии за прилагането му в полза на пациентите със СН, както и коментарите на лекторите в последвалия дебат. 

Видео