Участници

Мнения

SafeValue must use [property]=binding: undefined (see http://g.co/ng/security#xss)

За кого работят пациентските организации?

Участници

Мнения

Ми доколкото знам има и такива които могат да помогнат с ценна информация. Нищо че имаме лаф, че не ни трябва акъл, а .... Грузинците пък имат забавен виц за съветите от времето когато са били част от СССР

Пациентските организации помагат на своите членове и на хора, които имат съдбата да страдат от дадено заболяване. Ние например помагаме на диабетици и на хора с предиабет. Повечето хора с предиабет дори не знаят, че имат предиабетно състояние и естествено, не взимат никакви мерки. А около 40 на сто от хората с предиабет, ако вземат мерки, отново преминават в категория "здрави", 30 на сто остават с предиабет и само 30 на сто стават диабетици. Ако обаче хората с предиабет не взимат никакви мерки, най-вече поради това, че не знаят за състоянието си, 70 на сто от тях стават диабетици. Да дадеш шанс на някого никога да не стане диабетик, това е страхотен подарък. Ние например, основно с това се занимаваме- със скрининги и с консултации. 

avatar
Неда Дойчинова 31 май 2017 14:46

Сдружение "Зачатие" - пациентска организация, подпомагаща семействата с репродуктивни проблеми. Благодарение на Зачатие, аз не се отказах от мечтата си за дете, Зачатие направи дългогодишната ми борба много по-лека, най-вече споделена! Благодаря, Зачатие, без вас не знам дали бих се справила!

дай божему всеки в нужда да има някого до себе си в такива моменти. хубаво ще е ако пациентските организации могат да бъдат този НЯКОЙ

avatar
Петър Краев 31 май 2017 14:46

Мога да ви кажа, че познавам  Къща за зависимости БИЛАНИ. Те са пациентска организация, която помага на наркомани, алкохолици, хора зависими от хазарт, като не само ги "лекува", но дори им намира работа и помага да си стъпят на краката. Основателят е бивш зависим, а не някакъв търгаш и знае отлично колко е трудно на хората в това положение да излязат от калчищата. 

avatar
Лара Миланова 26 мар 2015 10:31

Това е страхотна инициатива! Много хора се пропиват, залагат имуществото си, развалят отношенията с близките си заради безизходицата и безработицата в нашата мила страна. Хубаво е да има хора, които да протегнат ръка в този тежък момент. Всеки може да помогне, но най-добре го прави този, който го е изпитал лично и знае наистина колко е трудно да изкорениш тези пороци.

Въпреки че от време на време и за пациентските организации се чуват лоши неща, аз съм от хората, които вярват в добрата кауза и смятам, че те имат голяма роля за нормализирането на системата на здравеопазването. Имам познати с добра подготовка, които биха се включили в подкрепа на недоволни граждани. Хората имат нужда от адекватна подкрепа при контакта и с болници, и с министерства...

avatar
Калина Захирова 31 май 2017 14:46

Много хейтърски мнения от хора, които само предполагат, с какво се занимават пациентските организации. Дори не се замисляте, че омаловажавате труда на хора, които почти безвъзмездно се борят за правата ни като пациенти. Българистан - какво друго да кажа...

Никога не съм се обръщала към пациентска организация и в интерес на истината дори нямам представа в какъв случай бих могла да се обърна към тях, къде и каква помощ да намеря. Не знам какво правят пациентските организации. По името съдя, че са сдружения от или за пациенти и целят да подпомогнат пациентите, но как, нямам представа.

avatar
Тина Малинова 31 май 2017 14:46

Аз лично изобщо не знам какво конкретно правят пациенските организации. Мисля че основната им работа е да вдигат шум когато липсват лекарства или друго лечение. Не съм чувала да подпомагат финансово или по друг начин някой болен.