cover photo
От
12.09.20
До
13.09.20

Онлайн обучение за работа с теста на Роршах

Курс/семинар,  Отворено

На 12 и 13 септември специалистите с интерес към проективните методики ще могат да се запознаят отблизо с почти стогодишния диагностичен инструмент, създаден от швейцарския психиатър Херман Роршах – Rorschach Inkblot Test. Обучението ще се проведе онлайн, на английски език, а водещ ще бъде професор Марко Джанини. Професор Джанини е международно признат специалист в областта на психотерапията и психологическите изследвания, изследовател в областта на психологическите тестове и преподавател в Университета във Флоренция, Италия.

 

Събитието е организирано от фондация "Хестия" и е насочено към специалисти с малък или без опит в работата с проективни тестове. Условието към участниците е да имат придобита квалификация в областта на психологията или да са студенти в специалността. В рамките на два дни те ще се запознаят  с теста на Роршах, който  се използва при диагностика на психични проблеми, както и в психотерапията, психоанализата, клиничната и съдебна практика. Психологическата оценка с него се извършва на база на възприятията на изследваното лице относно серия от оригинални мастилени петна. Резултатите се интерпретират посредством научно установени алгоритми. Те могат да послужат като основа както за поставянето на диагноза, така и за планирането на последваща терапия.

 

Информацията, включена в програмата на обучението, ще помогне на участниците да:

  • се запознаят в дълбочина с методиката и диагностичните възможности, които тя дава;
  • прилагат ефективно теста в практиката си, следвайки валидни насоки в комуникацията с клиентите си;
  • интерпретират коректно отговорите, получени при приложението на теста.

Цената на двудневното онлайн обучение е 300 лв. с ДДС.

 

Регистрация


Фондация „Хестия“ предлага оригинални комплектни платна, отпечатани в Швейцария от издателство Ханс Хубер, които може да поръчате допълнително на цена от 220 лв. на телефон 0879 850 373 или имейл office@hestiabg.com.

 

За лектора:
Професор Марко Джанини е един от водещите изследователи в областта на психологическите тестове и преподавател с дългогодишен стаж. Автор е на редица публикации в италиански и чужди издания. Бил е гост-лектор в множество университети, сред които са Университетът в Монтана (САЩ), Университетът в Съсекс (Великобритания), Университетът в Стокхолм (Швеция) и други. Проф. Джанини е водил множество курсове по интегративна психотерапия, психологическо тестиране в психотерапията, оценка на психологическите интервенции, както и обучения за работа с теста на Роршах, както и методики като MMPI-2, ТАТ и др.

Споделете:

2
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 12.09.2020 10:00
Свършва на: 13.09.2020 16:00

Коментари

2
Участници
0
Интересуващи се
Започва на: 12.09.2020 10:00
Свършва на: 13.09.2020 16:00