За мен

Родился 26 .06.1950 года в городе Запорожье, Украина.

Езици : френски, украински, руски

Опит

Баженов Сергей Борисович

Ортопед-травматолог най-висока категория

 

Трудов стаж: 49 години

 

Украйна, Запорожие

+38 095 350 5380 (Viber, WhatsApp)

+359 879 924 517 България, Русе

 

ОПИТ

Организация: 7-мо медицинско звено (многопрофилна болница) на завода на ОАО "Запорожстал". Отделение по травматология.

Позиция: резидент (1974-1976), старши резидент (1976-1980)

Период на действие: 1974-1980 г

Длъжностни задължения и постижения: извършване на операции (остеосинтеза на бедрена кост, тибия, глезени, раменни кости, предмишница, ключица, ръка).

През 1976-1980г премина курсове и стаж при Анатолий Андреевич Девятов (съавтор на създателя на апарата Илизаров). Той владее всички методи за остеосинтеза на костите на бедрената кост, тибията, предмишницата и рамото с помощта на апарата Илизаров.

 

Организация: Union Health Foreign Delivery. Командировка от Министерството на здравеопазването на СССР в Алжир, Тебеса, Бордж Бу Ареридж.

Длъжност: ортопед-травматолог

Период на работа: 1981-1984г

Длъжностни отговорности и постижения: Извършени 1500 операции годишно, включително деца и възрастни. По време на цялото пътуване той извършва общо 6000 операции. Използва всякакви методи за метална остеосинтеза, включително AO плочи. Осигурява спешна и обширна амбулаторна помощ на местното население, включваща репозиция на затворени фрактури на горни и долни крайници, луксации и др. Извършени са множество ортопедични операции за отстраняване на деформации на горните и долните крайници (полидактилия, синдактилия). Извършени пластични операции на следизгорени контрактури на бедро, подбедрица, пръсти на ръцете и краката.

 

Организация: 7-ма медицинска част (многопрофилна болница) на завода на ОАО "Запорожстал" в Запорожие. Отделение по травматология.

Длъжност: старши ординатор

Период на действие: 1984-1990г

Длъжностни отговорности и постижения: извършва всички видове метални остеосинтези и ортопедични операции (отстраняване на менискуси, премахване на вродени и посттравматични деформации на крайниците).

 

Организация: Union Health Foreign Delivery. Командировка от Министерството на здравеопазването на СССР в Тунис, Зарзис

Длъжност: ортопед-травматолог

Период на действие: 1990-1995г

Длъжностни задължения и постижения: извършени операции при спешна травма (фрактури на костите на долните и горните крайници, тазовите кости). Паралелно са извършени и ортопедични операции (на коленни, лакътни и раменни стави). Използвах системата за метална остеосинтеза с AO пластини. Оказва спешна помощ на чуждестранни туристи (Германия, Швейцария, Франция, Италия, Белгия и др.). Работил като спешен лекар денонощно. Екипът от лекари се състоеше от украинци и българи. Оказва се спешна и планова хирургична медицинска помощ.

 

Организация: Градска многопрофилна клинична болница № 9, Запорожие. Спешно отделение и спешен кабинет.

Длъжност: спешен травматолог

Период на работа: 1995-2014г

Длъжностни задължения и постижения: оказана спешна травматологична помощ.

 

Организация: Клиника за възрастни на Централна клинична болница № 4 в Запорожие

Длъжност: ортопед-травматолог

Период на експлоатация: 2014 г.-до момента. време

Длъжностни задължения и постижения: Осигурявам амбулаторни посещения на пациенти. Първична и вторична помощ при травми. Лечение на ревматологични пациенти. Извършвам вътреставни инжекции в раменни, тазобедрени, коленни и глезенни стави. Извършвам лечение на артроза на всички стави на крайниците.

 

 

ОБРАЗОВАНИЕ

Образователна институция: Запорожски държавен медицински университет

Година на дипломиране: 1973г

Факултет: медицински

Специалност: обща медицина

Стаж по хирургия 1973-1974г

През 1974 г. преминава курсове по специализация по ортопед-травматолог в Запорожската медицинска академия за следдипломно образование на Министерството на здравеопазването на Украйна.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Езици: украински, руски, френски, латински

Шофьорска книжка: категория В

Компютърни умения: печат, сканиране, копиране на документи, Интернет, E-mail, Microsoft Word.

За мен: Лекар от най-висока категория от 1984 г. с потвърждение на категория на всеки 5 години. Всяка година, 2 пъти годишно, той посещава курсове по травматология в Запорожската медицинска академия за следдипломно обучение на Министерството на здравеопазването на Украйна.

Без лоши навици, енергичност, инициативност, самостоятелност, отговорност, общителност, бързо обучаване.