Публикация

Проф. Крум Кацаров с орден „Стара планина“

Проф. Крум Кацаров с орден „Стара планина“

Той е номиниран заради изключително големите му заслуги в областта на военномедицинското дело


Правителството предлага на президента на България да удостои с орден „Стара планина“ втора степен проф. Крум Кацаров за изключително големите му заслуги в областта на военномедицинското дело, съобщиха от Министерския съвет.

 

Проф. Кацаров е завършил медицина в Медицинска академия – София през 1983 г. Има специалности по вътрешни болести, военнополева терапия, спешна медицина, гастроентерология и диетика, здравен мениджмънт. Цялата му професионална кариера е преминала в структурата на Военномедицинската академия.

 

Доайен е в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система. Има 142 публикации, участие в седем книги и монографии. Втори мандат е председател на Българското дружество по гастроентерология, секретар е на Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози, член е на Борда на Българското трансплантологично дружество.

 

Проф. Кацаров е награждаван с Почетния знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – втора степен. Носител е и на наградата за изключителни постижения, носеща името на проф. д-р Чилов. През 2014 г. той беше избран от Българския лекарски съюз за „Лекар на годината“.

Коментари