Публикация

„ЛИНА” отвори още една манипулационна за PCR проби и бързи тестове в Бургас

„ЛИНА” отвори още една манипулационна за PCR проби и бързи тестове в Бургас

 

Медицинска лаборатория „ЛИНА” отвори нова манипулационна в град Бургас. Тя се намира на  ул. „Княз Борис” №43  (до Борисовата градинка) и е с работно време - 7:30 - 17:00  от понеделник до петък. В нея  се вземат и проби за PCR тестове за COVID-19, както и за комбинирания тест COVID-19 антиген, грип А и грип B.

 

Така манипулационните на „ЛИНА”,  които жителите на морския град могат да посетят за вземане на PCR проба, стават две – на ул. „Демокрация” №67 и новооткритата на ул. „Княз Борис” №43.

 

Лаборатория „ЛИНА” е одобрена от Министерството на здравеопазването за доказване на COVID-19. Резултатите от PCR тестовете, издадени от нея, се признават при пътуване в чужбина. 

 

Лабораторията притежава  сертификат за диагностика на коронавирус SARS CoV-2 (RNA) от специализирания институт INSTAND в Дюселдорф, Германия - най-авторитетната сертифицираща организация в Европа.  

 

В „ЛИНА” генетичните изследвания за COVID-19 се извършват от два опитни екипа, включващи:  вирусолог, микробиолог и молекулярни биолози.

 

Лабораторията предлага и изследвания за фирми и големи колективи. 

 

Полезна информация за пациента:

·         За изследването няма предварително записване на час.

·         Резултатът от PCR теста за COVID-19  е готов до 24 часа.

·         За дата на резултата се счита датата на вземане на пробата.

·         Резултатът  може да бъде  придружен със сертификат на английски език, който се                              изисква при пътуване в чужбина. 

·         Сертификатът се получава на място в лабораторията.

 

 

 

 

Коментари