Публикация

Заради COVID-19: Реорганизират спешно болниците, подготвят и хотелите

Заради COVID-19: Реорганизират спешно болниците, подготвят и хотелите

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да бъде създадена необходимата реорганизация за определянето на части от болниците, които да са специализирани само за лечението на COVID-19, както и за готовност на хотелите за настаняване на хора при нужда.


Това съобщиха от правителствената информационна служба.


По време на видеоконферентното заседание на правителството премиерът Борисов изиска от министрите максимално бързо да предприемат нужните действия.


В хода на онлайн заседанието министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов докладва на премиера, че е провел среща с директорите на болници и

още днес ще бъде изработена заповед за реорганизацията

с която ще се гарантира осигуряването на необходимите медицински грижи за българските пациенти с коронавирус в специално обособените за целта части в болниците.


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова информира, че е в ход излъчването на хотели, в които при нужда да бъдат настанявани хора при изчерпване на капацитета на лечебните заведения и до края на деня те ще бъдат конкретно посочени. Такава готовност е налице за София и София-област, но ще бъдат предложени такива места и за територията на цялата страна.

Коментари