Публикация

Безплатни прегледи и консултации за кожни алергии

Продължава записването за безплатни прегледи в рамките на втората национална кампания „Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания”, която ще се проведе от днес до 19 ноември и ще обхване петте най-големи университетски дермато-венерологични клиники в страната – в София, Пловдив, Стара Загора и Плевен.


Това съобщиха от Военномедицинската академия в София.

По време на кампанията пациенти ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и алергологични тествания, отново без болният да заплаща за това.

Освен безплатните консултации цел на кампанията е да популяризира проблема за алергичните кожни реакции, както и възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания. Тази година специален акцент ще бъде поставен на професионалните алергични кожни заболявания.
 
Националната кампания е под егидата на Българското дерматологично дружество и е част от инициативата на Европейската академия по дерматология (EADV) - Еuroprevention campaign „healthy skin @work”.
Целта е да се запази кожата от вредните влияния на професионалната и околната среда и да се лекува вече увредената от тези фактори кожа.

Кампанията се опитва да привлече вниманието на всички към профилактиката на кожните заболявания, навременно лечение и целенасочени грижи. Одобрена в Европейския парламент през 2009 г., паневропейската кампания обединява усилията на дерматолози и политици за предпазване от професионалните кожни заболявания.
                 
Безплатните прегледи ще се извършват на пациенти с кожни алергични оплаквания, записали се предварително на следните адреси и телефони:

София
Военномедицинска академия,
 Катедра по дерматология, венерология и алергология
• записване на тел. 02/92 25 430
• алергологичен кабинет – поликлиника

Пловдив
Катедра по дерматология и венерология :
• записване на тел. 032/60 22 68
• алергологичен кабинет – поликлиника

Плевен 
Клинична база, Кожна клиника
• записване на тел. 064/88 66 22
• диагностично-консултативен кабинет

Стара Загора
УМБАЛ „Стара Загора”, Клиника по кожни и венерически болести:
• записване на тел. 042/66 44 45
• диагностично-консултативен кабинет

Коментари