Публикация

Откриха ремонтираното Инфекциозно отделение на МБАЛ - Севлиево

Откриха ремонтираното Инфекциозно отделение на МБАЛ - Севлиево

Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево e изцяло ремонтирано.


„За мен е удоволствие да ви поздравя от името на министър Хинков за успешната реализация на този много важен проект.

В продължение на десетилетия това отделение не е било реновирано

а пандемията ни научи, че трябва да бъдем готови за всякакви предизвикателства“, заяви заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов, който присъства на официалното откриване на обновения сектор.

„Това е поредният обект в Севлиево, който се реализира със средства по ОП „Региони в растеж“, която изтича в края на тази година. Сега много възможности се отварят по Плана за възстановяване и устойчивост. Министерството също ще продължи да инвестира, но ще инвестира само тогава, когато има ясни проекти, които могат да бъдат завършени, а не празна поляна, на която искаме да построим Космодрум, защото знаем възможностите на бюджета“, коментира заместник-министър Гетов.

„Благодарим на Министерството на здравеопазването, което реагира и пренасочи значителни средства по ОП „Региони в растеж“. Една част от тях –

 

289 000 лв. бяха предоставени на болницата в Севлиево

 

след кандидатстване и представяне на проект. Миналата година се проведе обществената поръчка, а тази година на 4 февруари започна ремонтът“, посочи директорът на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” д-р Пламен Цеков.


Това е първият цялостен ремонт на Инфекциозното отделение в севлиевската болница от 80 г.

Коментари