Публикация

Университетските болници: В медиите има периодични спекулации за заплатите на директорите

Университетските болници: В медиите има периодични спекулации за заплатите на директорите

Заплатите на директорите на държавните и общински болници не са произволни величини, а се калкулират по предварително определени от законодателя критерии и показатели. Това се казва в отворено писмо на Асоциацията на университетските болници в Република България. То е във връзка с множеството коментари, дискусии, репортажи по темата за размера на заплатите на директорите на лечебните заведения за болнична помощ.

 

Според организацията периодичното спекулиране с този конкретен въпрос и употребата му за настройване на една част от обществото срещу друга е

печална дългогодишна практика, изгодна на определени лица

за извличане на политически, обичайно предизборни ползи.

„Интересно защо не се пише за възнагражденията на членовете на органите за управление и контрол на банките, на ВиК дружествата, на електроразпределителните дружества, на строителните фирми, на депутатите, министрите и т.н. Вярваме, че средствата за масова информация са призвани да дават достоверна и актуална информация, която да служи на обществения интерес. Предлагаме вниманието на обществото да се насочи към истинските проблеми на здравеопазването ни, които са многобройни, сериозни и реално застрашават съществуването и нормалната дейност на огромната част от лечебните заведения, а с това и възможността за оказване на навременна и качествена болнична медицинска помощ на нуждаещите се пациенти“, се казва в писмото.

Целият му текст можете да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове

pismo.docx

Коментари