Публикация

Проф. Иво Петров за Балканския ендоваскуларен курс 2023 (ВИДЕО)

Презентации на водещи световни експерти в областта на ендоваскуларното лечение, случаи на живо, тренажор за обучение на ендоваскуларно лечение на мозъчен инсулт бяха част от интензивната програма на Балкански ендоваскуларен курс 2023, който се проведе в София. Гледайте видеото с проф. Иво Петров за повече подробности!

 

Над 500 експерти от 20 държави участваха в осмото издание на международното медицинско събитие. В рамките на форума бяха представени новите тенденции в безкръвното лечение на сърдечносъдови заболявания. Основен акцент бяха последните достижения и възможности за ендоваскуларно лечение на остър исхемичен мозъчен инсулт. Участниците в конгреса обсъдиха и лечението на аортни аневризми.

 

По време на конгреса бяха представени клинични случаи с едноваскуларно лечение на съдова патология, които се излъчиха онлайн от ангиографските лаборатории на Националната кардиологична болница,  на „Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център“ и на столичната болница “Св. Анна”.

 

Българското дружество за ендоваскуларна терапия подкрепя съвместните усилия на инвазивни кардиолози, съдови хирурзи, специалисти по образна диагностика, неврохирурзи, ангиолози и невролози за обединение в мултидисциплинарна съсловна организация, която да създаде единен стандарт за лечение на заболяванията на периферната съдова система.

 

Друга задача на Българското дружество по ендоваскуларна терапия е да подготви лекарите в страната ни за прилагането на съвременни инвазивни техники, участвайки в курсове за придобиване на квалификация, на които ще бъдат сертифицирани като  специалисти по ендоваскуларна медицина.

Коментари