Публикация

ЗАБРАВЕТЕ ЗА МЕТАВСЕЛЕНАТА! ДОБРЕ ДОШЛИ В ОМНИВСЕЛЕНАТА!

Писнало ви е за слушате за Facebook, Марк Зукърбърг и Метавселената (metaverse)?

Потопете се в Омнивселената на пробиотиците Омни-Биотик – със сигурност тя е по-здравословна за вас!

 

Трябва ли да знаем какво означава „метавселена“

Объркани ли сте какво представлява метавселената на Марк Зукърбърг? Повечето хора също! Каква изобщо е тази метавселена? Виртуална територия на безкрайни възможности, в която можем да избягаме ли е? Дали това е дистопичното бъдеще на интернет, изградено върху спекулации и научна фантастика? Или е просто изискан начин за категоризиране на разширената реалност – общ термин, обхващащ технологии за разширена, виртуална и смесена реалност? Нещо по-важно – трябва ли изобщо да се напрягаме да я разберем и с какво ще ни помогне тя за по-добър живот и по-добро здраве?

По въпроса може да се поспори, но когато говорим за това дали метавселената ще донесе ползи за здравето, отговорът почти категорично е „не“. Ако трябва да научите нов термин, който наистина има огромен потенциал да подобри вашето цялостно физическо и психическо благополучие, това не е „метавселена“, а „Омнивселена.“

 

Да надникнем в „Омнивселената“

Казват, че във всеки от нас има една цяла микровселена. Нямаме предвид емоциите и чувствата, а милиардите бактерии, които обитават тялото ни и са многократно повече от всички изграждащи го клетки. Докато търсим нови цивилизации в Космоса, изглежда още по-важно да не пропускаме да се поучим от мъдростта на Вселената в нас – нашия собствен микробиом, изграден от стотици трилиони невидими бактерии, които реално са причината да сме живи.

Не е случайно, че в последните години учените обръщат все повече внимание на човешкия микробиом и на потенциала на различните бактерии да носят осезаеми ползи за здравето. Това е и мисията на немския Institut AllergoSan от десетилетия – неуморно да изследват микрокосмоса от бактерии в нас, за да намерят най-ярките му представители и да ги обединят в името на отличното храносмилане, добрия имунитет, оптималния метаболизъм и спокойния живот. Така постепенно те създават своя собствена вселена от прецизно проучени високоспецифични комбинации добри бактерии - това е „Омнивселената,“ в която звездите са полезните бактерии и съзвездията са продуктите OMNi-BiOTiC®.

 

Техните положителни ефекти, доказани от множество проучвания в международно признати университетски клиники, са причина за удивление. И пътуването през чревния космос в Омнивселената на пробиотиците далеч не е приключило. С 40 текущи проучвания и над 100 приключени такива, Institut AllergoSan подчертава целта си да бъде считан в световен мащаб като център за върхови постижения за изследвания на микробиома.

 

Звездите на Омнивселената

Безспорно едни от най-ярките съзвездия във вселената на OMNi-BiOTiC® са продукти като Омни-Биотик Панда за майката и бебето, Омни-Биотик 6 с добри бактерии за силен имунитет и Омни-Биотик 10 като експерт към антибиотика. Пробиотични комбинации като Омни-Биотик Стрес Рипеър при дразнимо черво и поражения върху червата, предизвикани от стрес, както и Омни-Биотик Мигра със своето действие по оста черва-мозък също се нареждат сред иновациите в света на пробиотичната медицина.

 

Едновременно с това Омнивселената продължава да се разраства. Да погледнем най-новите открития и предстоящи експедиции в микрокосмоса на добрите бактерии:

 

ОМНИ-БИОТИК ХЕТОКС ЛАЙТ - микробиомът в подкрепа на метаболизма и чернодробната функция

Тази високоспецифична пробиотична комбинация, действаща в подкрепа на метаболизма и черния дроб, наскоро беше призната за най-иновативен продукт без рецепта в Европа, удостоена с наградата Nicholas Hall.

Съдържащите се 9  бактериална щама в Омни-Биотик® XETOKC лайт имат следните свойства и характеристики, на които продуктът дължи своето предназначение:

·       Намалява обиколката на талията и на висцералната мастна тъкан

·       Повлиява благоприятно кръвната захар и инсулиновата резистентност (HOMA-IR)

·       Лиофилизираните бактерии се активират от пребиотична матрица обогатена с ензими и минерални вещества

 

Ползи за метаболизма: Проучвания1,2 показват, че Омни-Биотик Хетокс Лайт води до подобрение на инсулиновата резистентност и положителен ефект върху кардиометаболитните маркери при нелекувани преди това пациенти със захарен диабет тип 2. Продуктът има положителен ефект върху метаболизма на глюкозата, липидния профил, подкожните мазнини в серума на затлъстелите жени в постменопауза.

Облекчение на черния дроб: Проучвания3 показват, че Омни-Биотик Хетокс Лайт подпомага чернодробната функция при преодоляване на възпаления по общоприетите скали за чернодробната функция при пациенти с компенсирана чернодробна цироза. Със специално разработени, научно тествани пробиотици като OMNi-BiOTiC® HETOX Light стана възможно за първи път да се подобри функцията на черния дроб чрез червата.

 

ОМНИ-БИОТИК ПРО-ВИ 5 – Дай пет за имунитет!

5 бактерии – “професионалисти” + витамин D за твоята имунна система

OMNi-BiOTiC® Pro-Vi 5 е иновативен и уникален в световен мащаб пробиотик, който съчетава 5 специално подбрани бактериални щамове, показали в проучвания различни антивирусни свойства. Те ще допълнят чревната ви флора с 5 милиарда симбионти, а добавеният витамин D ще допринесе за нормалната функция на имунната система при възрастни и деца.

Проучвания показват, че включените бактериални щамове в OMNi-BiOTiC® Pro-Vi 5 имат свойството да си взаимодействат с различни вируси и да изявяват антивирусно действие, например чрез трапинг-механизъм, чрез освобождаване на антивирусни вещества, чрез рецепторна блокада и активиране на фагоцитиращи клетки.

Добавеният витамин D в Омни-Биотик Про-Ви 5 допринася за нормалната функция на защитните сили при възрастни и деца. Проучвания показват, че хора с ниско ниво на витамин D по-често се оплакват от настинки отколкото хората, които приемат достатъчно количество.

OMNi-BiOTiC® Pro-Vi 5 е подходящ в периоди на високо вирусно натоварване, когато имунната система е подложена на силен натиск и защитните сили на организма имат нужда от подкрепа.

 

ОМНИ-БИОТИК ИМУНД – подкрепа за оралния микробиом като първа защитна линия на организма, създадена специално за децата като таблетки за смучене с плодов вкус на ягода и без захар

Устната кухина и гърлото играят централна роля в имунната защита. Поради това тяхното населяване с естествени бактерии е от особено значение – особено при децата. Те са все по-изложени на нежелани микроби в детската градина и училището и са особено податливи на инфекции поради близкия контакт с връстници и все още не напълно формирана имунна система.

Дисбиозите на оралния микробиом увеличават податливостта към инфекции в областта на ушите, носа и гърлото (УНГ инфекции), но също и към лош дъх, кариес и пародонтит. При деца с повтарящи се инфекции в областта на гърлото и ушите се открива увеличен брой болестотворни микроби в назофаринкса, които от там мигрират и в средното ухо и предизвикват възпаления. Полезни бактериални видове, специално специфични стрептококови щамове, се срещат в по-малък брой.

OMNi-BiOTiC® iMMUND съдържа бактериалния щам Streptococcus salivarius K12, естествено срещащ се в устното пространство и изпитван в рамките на множество проучвания.

Стрептококите са широко разпространен вид бактерии, който обикновено се свързва с болести. По-малко известно е обаче, че в това семейство бактерии всъщност има не само „лоши“ членове, но и добри – именно такъв е бактериалният щам Streptococcus salivarius K12.  В здрава устна кухина, той е доминиращ микроорганизъм, но въпреки, че гъстото населяване на устното пространство със Streptococcus salivarius K12 е от полза, около 60 % от населението губи този полезен щам в хода на живота. Проучвания показват, че Streptococcus salivarius K12 значително намалява честотата на инфекции при повтарящ се фаринготонзилит и отит на средното ухо и може да има положителен ефект във връзка с превенцията на вирусни УНГ инфекции.

Освен Streptococcus salivarius K12, OMNi-BiOTiC® iMMUND съдържа и витамин D, който допринася за нормалната функция на имунната система при деца и възрастни и е важен за процеса на клетъчно делене. Това е ключово за клетките на устната лигавица, тъй като честото им регенериране е важно, за да се поддържа функцията на устната лигавица като бариера срещу нежелани микроби.

 

 

1. Sabico, Shaun et al. “Effects of a 6-month multi-strain probiotics supplementation in endotoxemic, inflammatory and cardiometabolic status of T2DM patients: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial.” Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland) vol. 38,4 (2019): 1561-1569. doi:10.1016/j.clnu.2018.08.009

2. Horvath, A et al. “Randomised clinical trial: the effects of a multispecies probiotic vs. placebo on innate immune function, bacterial translocation and gut permeability in patients with cirrhosis.” Alimentary pharmacology & therapeutics vol. 44,9 (2016): 926-935. doi:10.1111/apt.13788

3. Szulińska, Monika et al. “Dose-Dependent Effects of Multispecies Probiotic Supplementation on the Lipopolysaccharide (LPS) Level and Cardiometabolic Profile in Obese Postmenopausal Women: A 12-Week Randomized Clinical Trial.” Nutrients vol. 10,6 773. 15 Jun. 2018, doi:10.3390/nu10060773

Коментари