Публикация

16-годишният Данаил вече е на лечение в Лондон

16-годишният Данаил вече е на лечение в Лондон

16-годишният Данаил Григоров, който е с агресивна форма на рак, спешно се нуждае от средства за лечение. Преди месец той е диагностициран с изключително рядък тип тумор (високостепенна хондробластик остеосаркома) – среща се при 1 на 2 000 000 души.


„За съжаление, Данаил все още изпитва болки. Трудно му е дори да спи. Туморът трудно се повлиява от болкоуспокояващи“, коментира пред БНТ бащата на момчето Калин Григоров.

 

16-годишният Дани се нуждае от помощ! Да помогнем!

Данаил вече е на лечение в Лондон

„Центровете за лечение на остеосарком са само в чужбина. В България такива няма. А това е бързоразвиващ се рак, много бързо дава разсейки в белите дробове“, допълни бащата.

До момента на момчето са направени всички необходими образни изследвания

„Идеята беше, когато дойдем тук във Великобритания, да започнем възможно най-бързо химиотерапия. В четвъртък вечер пътувахме, петък бяхме в болницата. В събота му направиха изследвания на сърцето, което е задължително, защото химиотерапията ще бъде много тежка, с максимални дози. Днес би трябвало да започнат вливанията“, посочи още Калин Григоров.


По думите му лечението може да продължи година. Ще бъдат направени два цикъла химиотерапия в продължение на 10 седмици, след това операция за смяна на коста и отново химиотерапия.


За терапията обаче са необходими много средства.


„Не съм очаквам, че има толкова много добри хора, които да помогнат. Благодаря“, каза още бащата.


Как да помогнете?

https://pavelandreev.bg/campaign/molya-vi-speshno-pomognete-za-lechenieto-na-dani


IBAN BG93
UNCR70001522109495
Мая Григорова

 

Вижте видеото ТУK

Коментари