Публикация

Пътеводител за незабравимо семейно приключение в Барселона

Пътеводител за незабравимо семейно приключение в Барселона

Барселона прелъстява посетителите си с богатата си култура, изискания стил и разнообразие от забележителности. Но както във всяко голямо градско приключение, родителите с деца се питат, дали този град е подходящ за тях и техните деца. Отговорът е категорично "да"! В този пътеводител ще представим някои от най-подходящите за семейства атракции в Барселона.

Парк Гюел

Започвам със символа на Барселона - Парк Гуел, проектиран от световноизвестния архитект Антонио Гауди. Паркът предлага уникална комбинация от природа и изкуство, която ще заинтригува децата и ще впечатли възрастните. Мозайките, цветните фонтани и архитектурните форми правят този парк идеален за игра и разходки. Също така, децата могат да се насладят на специална зона за игра, където творчеството им няма граници.

Аквариум Барселона

Акулите са основна атракция в аквариума.

За любителите на морските приключения и животните от океана, посещението на Аквариума на Барселона е задължително. Този голям аквариум предлага невероятно пътешествие в света на подводния живот.

 

Децата могат да наблюдават разнообразни риби, акули, медузи и дори пингвини. Специални интерактивни зони и дейности за децата гарантират, че посещението ще бъде не само образователно, но и забавно. Със света на акулите може да се запознаете отблизо, като минете през тунела под техния басейн.

Плажовете на Барселона

Не можем да пропуснем чудесните плажове на Барселона, които са идеални за семейства с деца. Плажът Барселонета предлага не само чисти пясъци и спокойно море, но и множество дейности за децата. Има игрища, волейболни терени и дори водни спортове, които ще забавляват малки и големи. 

Парк "Tibidabo"

Този парк, разположен на върха на планината със същото име, предоставя изключителна гледка към града. Паркът разполага с атракции за всички възрасти, включително и за най-малките. Родителите и децата могат да се насладят на вълнуващи шоута и атракции, които гарантират страхотно семейно изживяване. 

 

Достъпен е с градски транспорт и специален травмай със зъбчато колело - фуникулар.  

Зоолгическа градина на Барселона

За феновете на животните, Зоологическата градина на Барселона е отличен избор. Градината предлага богато разнообразие от животински видове, а интерактивните площадки позволяват на децата да научат за животните чрез забавни и образователни дейности. Тук може да прекарате няколко часа, докато разглеждате маймунки, зебри, жирави, слонове и още много други екзотични същества.

Big Fun Museum

Big fun museum е от задължителните атракции в Барселона, когато си с деца. Той е различен, интересен и забавен. Страхотните 3D инсталации са впечатляващи, ще видите света на обратно от обърнатата къща и още много дуги неща,които не са за изпускане.

Музея на шоколада

Тук децата могат да научат историята на шоколада, да се порадват на най-различни фигури направени от шоколад, да участват в работилница за направа на шоколад. Още с влизането ще бъдете изненадани от това, че билета за вход е истински шоколад.
С комбинацията от култура, природа и забавления, този град предоставя всичко необходимо за семейна почивка. Подгответе се за невероятни спомени в градът, където вълшебството е гарантирано!

 

Полезно място с всякаква информация, необходима за спокойна екскурзия с деца е туристическия център- Turisme de Barcelona и уеб сайта - www.visitbarcelona.com

 

Коментари