Публикация

Грипна епидемия в 7 области, очаква се още 2 да въведат мерки

Грипна епидемия в 7 области, очаква се още 2 да въведат мерки

Грипът настъпва във все повече области. От днес e обявена грипна епидемия и в област Плевен.

До края на месеца се удължава грипната епидемия в област Смолян

Там противоепидемичните мерки бяха въведени на 18 януари до днес, но заради високите нива на заболеваемост периодът се удължава.

 

По данни на РЗИ нивото на заболеваемост се запазва високо – над  270 на 10 хиляди души и продължава подтвърждаването на грипни вируси тип "А".

 

Отсъстващите ученици средно  са около 13% процента, така че грипна ваканция не се планира на този етап, уточни директорът на инспекцията д-р Мими Кубатева.

 

От утре обявяват грипна епидемия в София-област, Варна и Бургас. Така общият брой на областите, въвели временни мерки срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания става общо седем.

До края на седмицата се очаква и Ямбол, и Перник да въведат противоепидемични мерки,

предаде БНТ.

 

В Пловдив е нисък процентът на отсъстващите ученици заради грип и остри респираторни заболявания, сочат последните данни на Регионалното управление на образованието. В петък отсъстващите заради вирусни и грипни инфекции са били 20% от всички ученици, а вчера - 22 януари, са отсъствали само 16%.

Най - много са болните деца в община Брезово

Последните данни, след 15 часа на 23 януари сочат: за община Пловдив болни са 15.92% от учениците, за областта има леко увеличение, вчера отсъстват 16.04%, а днес 17.45% от учениците.

Коментари