Публикация

Грипна ваканция в Пловдив

Грипна ваканция в Пловдив

Учениците от област Пловдив ще преминат в онлайн обучение от понеделник (29 януари 2024 г.) до петък (02 февруари 2024 г.) с оглед ограничаване на разпространението на епидемията от грип, реши Областният оперативен щаб.

 

Според директора на Регионалната здравна инспекция д-р Сийка Димчева при 30 на сто от изпратените проби в Националния център по заразни и паразитни болести е

констатиран грипен вирус тип А

Наблюдава се тенденция на увеличение на болните както в практиките на общопрактикуващите лекари, така и към лечебните заведения за болнична помощ, каза Димчева.

Малко под 30 на сто са свободните болнични легла в областта

по отношение на структурите, които лекуват белодробни, детски и инфекциозни болести. Общата заболеваемост в областта към 22 януари е 228 на 10 000 жители.

 

Съгласно препоръката за преустановяване на присъствения образователен процес ще бъде издадена заповед на министъра на образованието и науката за преминаване към дистанционно обучение.

 

Директорите на образователните институции следва да

създадат необходимата организация

за осъществяване на обучението от разстояние в електронна среда.

 

На територията на област Пловдив има 192 училища.

 

Ако се наложи, след като свърши междусрочната ваканция от 6 февруари, имаме готовност, ако данните го налагат, да дадем още три дни ваканция, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Коментари