Публикация

„Бъди един от нас: дари кръв – спаси живот!”

„Бъди един от нас: дари кръв – спаси живот!”

Необходимостта от кръв и кръвни продукти е постоянна. От Вашата добра воля – на кръводарителите, понякога зависи нечий човешки живот.

Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година

Нуждите са ежедневни. За различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания... Ситуациите са колкото разнообразни, толкова и повтарящи се.

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на ВМА

Това е един акт на солидарност, който олицетворява основни човешки ценности, като алтруизъм, уважение, състрадание и доброта, коментира проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.


Всеки човек, между 18- и 65-годишна възраст, с тегло над 50 кг и липса на противопоказания, може да дарява кръв. А самият процес отнема не повече от 30 минути.


Ние се радваме на интерес от страна на безвъзмездните кръводарители, дори и през лятото, когато е отпускарски сезон и хората са на почивка, отчете още специалистът.
Според „правилата“ мъжете могат да даряват кръв до пет пъти в рамките на една календарна година, а жените – четири. Интервалът между две кръводарявания трябва да бъде поне 2 месеца.


Вашето лично участие в донорското движение е ярък израз на хуманизъм и доброта.
„Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!” – всеки ден, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център – ВМА. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.


БЛАГОДАРИМ на всички, които ни помагат в битката за човешкия живот!

Коментари