Публикация

Диета за влюбени

Чувствате ли се твърде отпуснати, за да посрещнете Св. Валентин? Не се отчайвайте, тъй като все още има малко време да влезете във форма за празника.


От вас се иска да направите само няколко мънички промени във всекидневната си рутина, за да постигнете смаляване на талията. Не става дума да почнете диета, която да ви помогне да влезете в летните си шорти, а по-скоро да се стегнете малко за празника на влюбените.

Ето някои лесни и безболезнени начини да се вталите за празника:

Яжте пълнозърнест хляб вместо бял
Броят на калориите е същия, но белият хляб съдържа много по-малко фибри, от което ще огладнявате много по-бързо.

Записвайте това, което ядете, ... онлайн
Социалните мрежи (Twitter и Facebook) са нов начин за водене на дневник на храните. Ако трябва да записвате всичко, което консумирате, най-вероятно ще обръщате повече внимание на това, което ядете.

Не пропускайте закуската
Вие сте по-склонни да се тъпчете с бързи захари, като торти и сладкиши, ако пропускате закуската.

Останете хидратирани
Жаждата често може да бъде объркана с чувството за глад. Пиенето на вода между храненията е идеално решение. Около 1,5 до два литра на ден е минимума за човек със средни размери.

-brr-

Пийте чай без захар

Пет чаши чай могат да добавят почти 500 празни калории. Опитайте се да спрете сладкия си навик изведнъж, а не заменяйте захарта с подсладители, тъй като учените смятат, че изкуствените вещества може да накарат тялото да жадува за допълнителна храна.

Яжте плодове, не ги пийте
Една малка чаша портокалов сок се счита за една от вашите пет дневни порции плодове и зеленчуци, но има 100 калории. Най-добре яжте плодовете в естествен вид.

Придържайте се към тъмен шоколад
Ако имате нужда от малко шоколад (което просто се случва понякога!), хапнете блокче тъмно какаово изкушение, тъй като повечето хора се чувстват удовлетворени и от малко парче, което съдържа само 60 калории в сравнение с 265 калории за същото количество светъл шоколад.

Яжте яйца на закуска
Изследванията показват, че яйцата активират хормон, който помага да се блокира глада. Това води до по-малко изядена храна в края на деня.

Яжте по-често, но по малко
Яжте по пет малки порции вместо три големи дневно. Ако стоите твърде дълго без храна, тялото ще се опита да пести повече мазнини.

Лукът е ваш приятел
Една глава лук на ден увеличава функцията на черния дроб - който е основен орган за горене на мазнини.

Не забравяйте да се наслаждавате на празника, независимо дали сте във перфектна форма, или не. Важно е любимият човек да ви харесва заради това, което сте, а не за това, което може да станете.

" }-->

Коментари