Публикация

Грейпфрутът – плод от рая

На латински грейпфрутите се наричат цитрусови плодове от рая. Една от най-популярните диети за отслабване се основава на този горчив, но полезен плод.


Тази диета включва пиене на поне три чаши сок от грейпфрут всеки ден, тъй като той помага за изгарянето на калориите. Очарователната актриса София Лорен е една от първите известни личности, които подкрепят тази диета.

Грейпфрутът прилича на портокала, но е по-голям по размер и принадлежи към семейството на цитрусовите плодове. Въпреки това, месото на грейпфрута обикновено е с червен или розов цвят. Вкусът му е кисело-горчив, но плодът има много ползи за здравето.

Ето някои от тях:

Въпреки киселият си вкус грейпфрутите предизвикват алкална реакция след храносмилане. Това помага за лечение на киселини, които могат да повлияят на храносмилателната система.

Грейпфрутът е богат на витамин С, който помага за поддържането на еластичността на артериите. Той също така ги и укрепва. Пектинът пък намалява натрупването на артериални плаки.

Редовната консумация на горчиво-киселия плод засилва имунната система.

Грейпфрутът е от голяма полза и за диабетиците, тъй като помага за понижаването на нивата на кръвната захар в организма.

Консумацията на грейпфрут преди лягане подобрява съня и намалява риска от безсъние.

Бременните жени могат да намалят задържането на вода в тялото си и подуването на краката си като хапват грейпфрут.

Грейпфрутът съдържа изгарящи мазнините ензими, които могат да насърчат загубата на тегло. Причината е, че те предотвратяват съхраняването на захари и нишесте в организма.

Консумация на чист сок от грейпфрут може да помогне и за облекчаване на болки в гърлото.

Антиоксидантните свойства на плода помага за предотвратяване на рак.

Коментари