Публикация

По кое време се храните?

Храненето в точно определено време е пряк път към желаната фигура и премахването на излишните килограми.


Американски учени са установили, че консумацията на храна в различни часове всеки ден влияе негативно на теглото.

Нощното хранене е най-големият враг на талията, тъй като тогава организмът спи и не може да обработва храната пълноценно.

Как и защо един човек натрупва излишно тегло е много сложен процес, но е явно, че  не става дума само за калории, поясняват учените.

Ако се определи подходящ режим за хранене, то тогава организмът няма да си прави запаси от мазнини, а ще изразходва правилно получената енергия.

Тестовете с лабораторни животни установили, че консумацията на мазни храни не се отразява толкова на талията, колкото ако се приема в по-късните часове (когато тялото иска да си почива).

Позовавайки се на последните проучвания, изследователите твърдят, че вътрешният часовник на тялото контролира използването на енергията и затова времето на хранене може да бъде от решаващо значение за балансирането на приема на калории и изразходването им.

Ако не искате да се мръщите на кантара, хапвайте в по-ранните часове на деня, за да може организмът да обработи хранителните вещества и да се подготви за нощната почивка.

Коментари