Публикация

Защо трябва да ядем патладжани?

Патладжаните са богати на фибри и витамини от група В.


Наситеният тъмен цвят е индикатор за високо съдържание на антиоксиданти, които пазят сърцето и мозъка.

Патладжанът предпазва от рак, особено на дебелото черво, твърдят специалисти. Фибрите са в основата на полезните му свойства. Максимален ефект се извлича, ако се яде с кората.

Според учените сините домати са подходящи и за хора, които се опитват да отслабнат. Те засищат за по-дълго време и намаляват риска от преяждане.

Високото съдържание на вода прави патладжаните полезни и за красотата, тъй като тялото е съставено предимно от вода. Колкото и невероятно да ви звучи – патладжанът е полезен за кожата и косата.

Най-подходящо е да го хапвате печен, за да запазите максимално хранителните му качества.

Коментари