Публикация

5 „невинни” навика, които вредят

Може да се изненадате колко от вашите на пръв поглед обикновени навици всъщност са вредни.


Употребата на телефон преди лягане
Радиацията от устройствата предизвиква безсъние и главоболие. Ако искате да се наспите добре, оставете телефона доста преди да си легнете. Не дръжте телефона си до леглото.

Миене на зъбите след хранене
Ако сте свикнали да миете зъбите си два пъти дневно, не трябва да го правите след хранене. Захарите в храната реагират с плаката и се произвежда киселина, която омекотява емайла. Когато започнете да четкате зъбите си, след като устата ви е пълна с киселинни съединения, ще навредите повече на зъбите си, отколкото да помогнете. Мийте зъбите си преди закуска и изчаквайте поне час преди да ги миете след хранене (вечер).

Тревогите за теглото
Важно е да се поддържа здравословно тегло, но не и да се обсебвате от идеята, че имате проблем. Следете как се разпределят мастните натрупвания по тялото и работете за премахването им от проблемните зони. Индексът на телесната маса не е винаги точен измерител, защото той не различава мускули от мазнини. Използвайте добрия стар сантиметър и измервайте тревожните зони (талия, бедра...).

Тежките чанти
Носенето на големи чанти може и да е модерно, но е вредно за гърба и стойката, врата и рамената. Колкото по-голяма е чантата, толкова повече се изкушаваме да я напълним с безполезни неща. Това се отнася и за тежките торби с покупки. Нищо няма да ви стане, ако се върнете два пъти до колата, за да и внесете. Носенето на тежести не е геройство, а е опасно за гръбнака.

Започване на деня с топла вода и лимон
Може да е чудесен детокс, но ще навредите на зъбите си. Топлата вода е корозивна за зъбите, а лимонът е киселина. Ако искате да започнете деня си с чаша топъл чай, направете си чай от мента. Това ще заздрави емайла и ще ви ободри.

Коментари