Публикация

„Трети женски форум срещу остеопорозата”

Основните приоритети в борбата с остеопорозата ще бъдат дискутирани по време на кръгла маса „Трети женски форум срещу остеопорозата”, която ще се проведе утре в конферентната зала на хотел „Шипка” от 10 ч.


Основните приоритети в борбата с остеопорозата ще бъдат дискутирани по време на кръгла маса „Трети женски форум срещу остеопорозата”, която ще се проведе утре, 18 октомври.

Целта на форума е да бъде привлечено общественото внимание към това социално значимо заболяване, от което според последни данни страдат около 820 хил. българи.

Участниците в кръглата маса ще обсъдят възможното сътрудничество между държавните институции и неправителствения сектор за ефективна и комплексна профилактика, както и системата на реимбурсация в България за лечение на остеопорозата.

В рамките на националната програма за ограничаване на остеопорозата, на 18 и 19 октомври, в залите „Дунав” и „Марица” на хотел „Родина” ще бъде открито Седмото национално изложение на храни, хранителни добавки, помощни и измервателни средства, свързани с лечението и профилактиката на заболяването. Предвидена е и съпътстваща програма – срещи със специалисти, презентации на продукти, препоръки за здравословно хранене. Посетителите ще бъдат запознати с основните рискови фактори на болестта, както и на място ще могат да определят личния си риск от остеопороза чрез чрез измерване на костната плътност.

Коментари