Публикация

Откриване на разширеното родилно отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Голям интерес предизвика вчерашното официално откриване на разширеното и реновирано родилно отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.


Организирахме събитието в деня на празника Зачатие на Св. Анна – покровителка на бременните и майките, което е нашето послание към Вас – нашите бъдещи и настоящи пациенти. Това е датата, на която преди осем години открихме родилното отделение на болницата. За тези осем години хиляди щастливи родители усетиха най-голямата радост – звънкия плач на тяхното новородено дете!

Десетки настоящи и бъдещи родители дойдоха и отбелязаха с нас празника ни. Бременните бяха очаровани от възможността да видят на големи монитори, разположени в Комплекса, уютната обстановка, при която ще раждат. Телевизионната водеща Евелина Павлова покани гостите на виртуална разходка в новите предродилни и родилни зали, реанимация, стаи за следродилен престой и зали за новородени. Обиколката беше излъчвана на живо на специални екрани на различни места в сградата на Комплекса. Виртуалната разходка бе последвана от специално организиран Ден на отворените врати с участието на известната акушерка Диди Димова. Разделени на няколко групи десетки гости разгледаха забележителните условия, които предлага новото родилно отделение. Обиколката на последната група завърши с теглене на томболата за голямата награда на най-утвърдения център за семейно здраве в страната – Медицински комплекс „Д-р Щерев“. 24-годишната щастливка Петя Пенковска спечели безплатен родилен пакет, включващ всички медицинските дейности по подготовка и провеждането на раждането и грижата за следродилното възстановяване.

Честито на победителката! Желаем ѝ безпроблемна бременност и я очакваме за нейното щастливо раждане.

Благодарим и на всички партньори, които уважиха празника ни. Щастливи сме, че благодарение на подкрепата на Philips Avent, Mustela, Bioderma, Mam, Hipp, Minene, Pampers, и сп. „9 месеца“ много от гостите ни вчера получиха полезни награди – бебешка козметика и аксесоари, пелени, списания за бъдещи и настоящи родители, а всички си тръгнаха от събитието с подаръци. Първото родено бебе в деня на празника получи от бижутерия „Гото“ прекрасно бебешко бижу. Певицата Светла Иванова осигури за всяка група от Деня на отворените врати специална награда – дискове „Йога за бъдещи майки“ и „Йога за родители и деца“.

„Организацията на събитието е невероятна. Имахме възможност да разгледаме спокойно новите зали за раждане и възстановителен период. Много ми харесаха детските кътове и стъклените прегради, благодарение на които ще виждам бебето си през целия болничен престой. Получихме много подаръци, но най-ценното за нас беше възможността да усетим невероятната атмосфера в болницата и приятелското отношение на целия екип. Определено се чувствам много по-спокойна за предстоящото си раждане“, коментира бременната Мартина Ефтимова. Тя беше сред щастливките, записали се в първата група за Деня на отворените врати.

Открихме обновеното ни родилно отделение, но това е само началото. Най-доброто предстои! Заставаме до вас по пътя към семейното щастие. Заради големия интерес не можахме да посрещнем всички желаещи да разгледат родилното отделение днес. Можете да се запишете за следващите Дни на отворените врати, които се провеждат два пъти в месеца. Индивидуалният подход и доброто отношение са гарантирани! Очакваме ви.

Снимки от събититето може да видите и на нашата facebook страница

Коментари

Здравейте, Ивелина, ето тук може да си направите една виртуална разходка из нашето родилно отделение. Приятно гледане! https://www.youtube.com/watch?v=z9-JtLBblnA&feature=youtu.be :)

Качете снимки от самото отделение :) Любопитно ми е как изглежда едно модерно родилно отделение. Това в което аз съм раждала, няма да кажа къде, беше доста средновековно. Но пък лекарите бяха мили