Публикация

Плажният фитнес – здравословно и забавно


Морето е и най-подходящото място за справяне с болежките, килограмите и стреса.
Отпуснете се върху шезлонга, за да добиете желания тен, но не забравяйте и движението.

С половин час разходка ще изгорите около 200 калории, а с тичане по пясъка ще изразходвате повече енергия, отколкото на алеята в парка.
 
Плажният волейбол с приятели ви гарантира още около 500 калории по-малко само за един гейм.

Морето е идеалното място, където може да оформите стройни бедра и перфектен корем. А когато лятото си отиде, водният фитнес може да се практикува и в закрити басейни или дори във ваната.
 
Плуването е красив спорт, но не на всички се отдава. Тренировката във вода обединява фитнес, бягане и плуване. За едно и също време ще изгорите два пъти повече калории в сравнение с аеробика в зала.

Движенията във водата задвижват всички мускулни групи. Няма прегряване, изпотяване и претоварване на ставите. Водата масажира цялото тяло и премахва болките, облекчава умората и тежестта. Упражненията стават още по-забавни, ако вземете  надуваема топка или възглавница.

Водната гимнастика няма да ви измори, тъй като теглото на тялото намалява с до 80%. Необходимо е само да си спомните упражненията от часовете по физическо в училище.

Повечето тренировки в залата могат да се правят и във водата. Клякайте. Изправете се във водата с крака на ширината на раменете. Свийте леко колената, все едно сядате на стол, и после се изправете.

Универсална програма за спортните ви занимания във водата няма. Ако ви е приятно да прескачате вълните – правете го, както правите подскоци във фитнес залата, само че ще са с по-голямо натоварване. Можете и да тичате във водата вместо на бягащата пътечка или в парка.

Ако правите гимнастика в морето, идете на дълбочина до гърдите и започнете да ходите, а после и да тичате.
40 минути упражнения във водата са достатъчни, за да стегнете тялото и да се отпуснете от стреса. Заради по-голямото налягане ще дишате и по-дълбоко. 

Коментари