Публикация

Празнуваха Бабинден в УМБАЛ "Св. Анна"-София

В своето приветствие, началникът на Клиниката - д-р Красимира Жекова отбеляза, че през 2015 г. в УМБАЛ Св. Анна – София“ е имало 880 раждания и са се родили точно 900 дечица.


С мило тържество, Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Св. Анна-София“ АД отбеляза днешния празник на родилната помощ - Бабинден. Гости на клиниката бяха д-р Петър Беков – депутат от 26-ти МИР София-област от ПП”ГЕРБ”, д-р Тотко Найденов - Главен редактор на в. „Български лекар” и цялото ръководство на болницата, начело с Изпълнителния директор - д-р Славчо Близнаков. Лекари, акушерки и сестри бяха почетени и с поздравителен адрес, изпратен от софийския Областен управител - г-жа Росица Иванова.

Отец Валентин от столичния храм "Св. Възнесение Господне" благослови клиниката с водосвет и поръси за здраве деца и родилки. Спазен беше и обичаят най-младата акушерка да измие ръцете на най-опитната си колежка. В своето приветствие, началникът на Клиниката - д-р Красимира Жекова отбеляза, че през 2015 г. в УМБАЛ Св. Анна – София“ е имало 880 раждания и са се родили точно 900 дечица.

Изпълнителният директор - д-р Славчо Близнаков, отправи специална благодарност към работещите в Клиниката за всеотдайният им труд, а народния представител - д-р Беков пожела на всички да са здрави и успешни през новата 2016г.

Най-младата стажант-акушерка, работеща в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Св. Анна-София“ АД е 22-годишната Раиса Мишева. Тя вече е асистирала при 5 раждания и сподели, че според нея няма по-велико чудо от раждането. „Обичам си професията, работя с удоволствие и се чувствам прекрасно в колектива на нашата клиника“, подчерта Мишева.

Накрая лекарите, акушерките и медицинските сестри бяха поздравени с кратка музикално-артистична програма от децата от 56 ОДЗ „Здравец“.

Коментари