Публикация

Голям интерес към дигиталния мамограф на МБАЛ Бургас

Записванията за дигиталния мамограф на МБАЛ-Бургас, който се използва за ранна диагностика на онкологични заболявания на млечните жлези, стават всеки делничен ден от 07:30 до 13:30ч.


Записванията за дигиталния мамограф на МБАЛ-Бургас, който се използва за ранна диагностика на онкологични заболявания на млечните жлези, стават всеки делничен ден от 07:30 до 13:30ч. в Отделението по образна диагностика. Модерният апарат е единствен по рода си в областта и може да засече дори изключително малки болестни промени в ранен стадий.

В Бургаската болница изследването е достъпно за хоспитализирани пациенти, за хора с допълнително здравно осигуряване, както и срещу заплащане. Цената на мамография и на двете млечни жлези е 30лв., а записването става на тел.: 056/ 894 862.

Дигиталният мамограф  е инсталиран в Отделението по образна диагностика по проект „Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания”. Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по ОП  „Регионално развитие” 2007-2013г.

Лекарите припомнят, че ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените. Всяка година в България се регистрират 4 000 нови случая. Ключова роля за успешното лечение има именно навременното диагностициране.

Коментари