Публикация

Футболната легенда Христо Бонев опериран след инфаркт от проф. Генчо Начев

Следващите 48 часа са критични за пациента, заявяват от клиниката по кардиохирургия в Пловдив


Христо Бонев е в стабилно, но критично състояние, съобщи проф. Генчо Начев, който пристигна специално от София в неделя, за да извърши животоспасяващата операция на легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол в клиниката по кардиохирургия към УМБАЛ "Св. Георги". 

Бонев е в реанимация и е прекарал спокойна нощ, без допълнителни проблеми. В следващите два дни сърцето му ще работи с помощта на специална помпа, докато премине критичния момент. Това означава, че следващите 48 часа ще бъдат изключително важни за живота на пациента, посочи известния кардиолог. 

Операцията след инфаркта е продължила пет часа и половина. Проф. Генчо Начев, който е и приятел на Бонев обяви, че е истинско чудо, че той е успял да оживее.

"Сърцето е все още слабо. Ако всичко върви добре, в което вярвам, мисля, че следващите два дни ще успеем да махнем помпата и то да остане да работи самостоятелно", заяви светилото в кардиохирургията. 

Според него е учудващо, че до момента Христо Бонев не е имал оплаквания от сърцето. И пред мен никога не се е оплаквал, което ме навежда на мисълта, че не си е обръщал внимание, коментира проесорът.

 

 

" }-->

Коментари