Публикация

Футболната легенда Христо Бонев опериран след инфаркт от проф. Генчо Начев

Футболната легенда Христо Бонев опериран след инфаркт от проф. Генчо Начев

Следващите 48 часа са критични за пациента, заявяват от клиниката по кардиохирургия в Пловдив


Христо Бонев е в стабилно, но критично състояние, съобщи проф. Генчо Начев, който пристигна специално от София в неделя, за да извърши животоспасяващата операция на легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол в клиниката по кардиохирургия към УМБАЛ "Св. Георги". 

Бонев е в реанимация и е прекарал спокойна нощ, без допълнителни проблеми. В следващите два дни сърцето му ще работи с помощта на специална помпа, докато премине критичния момент. Това означава, че следващите 48 часа ще бъдат изключително важни за живота на пациента, посочи известния кардиолог. 

Операцията след инфаркта е продължила пет часа и половина. Проф. Генчо Начев, който е и приятел на Бонев обяви, че е истинско чудо, че той е успял да оживее.

"Сърцето е все още слабо. Ако всичко върви добре, в което вярвам, мисля, че следващите два дни ще успеем да махнем помпата и то да остане да работи самостоятелно", заяви светилото в кардиохирургията. 

Според него е учудващо, че до момента Христо Бонев не е имал оплаквания от сърцето. И пред мен никога не се е оплаквал, което ме навежда на мисълта, че не си е обръщал внимание, коментира проесорът.

 

 

Коментари