Публикация

Хормонорегулиращи средства с меко и безопасно действие

Въздействието само с една изолирана субстанция рядко води до цялостен и траен резултат. Затова е особено перспективно да се прилагат съчетания от взаимно допълващи се съставки


 

Как да реагираме на нарастващите рискове от хормонален и общ здравен дисбаланс - особено ако сме представители на нежния пол, основно отговорен за бъдещето на човешката популация? Една част от профилактичните мерки зависят в по-малка степен от отделния човек, например опазването на околната среда и подобряването на медицинските профилактични и терапевтични услуги. Но друга, не по-малко значителна част е свързана с нашите навици по отношение на храненето, двигателния режим, съня и типа реагиране на неизбежните стресори. Така например, ограничението на тлъстите храни е от значение за намаляване приема на ксеноестрогени, повечето от които са мастно разтворими. Движението ускорява обмяната и съответно скоростта, с която токсините се елиминират от организма. Редовната нощна и годишна почивка дават възможност за рестарт на централната регулаторна система в организма – нервнохуморалната. От нас зависи също така навреме да ходим на профилактични прегледи и изследвания; ако при тях се включват съвременните достижения на науката, става все по-възможно откриването на някои нарушения в ранен, лесно обратим стадий.

От древността до днес значителна роля за запазване и възстановяване на здравето се отрежда на природните продукти. Те имат нежно регулиращо въздействие върху различните органи и системи, като по правило в подходящите дози нямат неблагоприятни странични ефекти. (Естествено, за сметка на това приложението им следва да се отличава с по-голямо постоянство.) Многобройни са научните изследвания, които потвърждават установените от практиката резултати при едно или друго растение (а последните десетилетия – също така – негов екстракт, минерал или витамин). Обаче става все по-ясен и друг един факт: въздействието само с едно растение или изолирана субстанция рядко води до цялостен и траен резултат. Затова е особено перспективно да се прилагат съчетания от взаимно допълващи се съставки.

Лейди хармония“ на фирма „Брандекс“ е едно такова авангардно съчетание. Топ хормонорегулиращата билка витекс агнус кастус въздейства най-напред чрез „диригентите“ на хормоналната обмяна – хипоталамус и хипофиза. В по-конкретен план, тя регулира излишъците от естроген, независимо дали са вследствие на собствен дисбаланс или се дългжат главно на ксеноестрогените. И при това, за разлика от синтетичните лекарства, това снижаване на естрогеновите излишъци не се съпровожда от разбалансиране на останалите хормони! След това, доколкото съществувалият с месеци или години дисбаланс вероятно се е отразил и на други важни за жената места в организма, предвидени са съответните натурални коректори. Кръвоносната система се подкрепя от екстракта от гроздово семе и частично – от азиатската центела; тя основно действа за укрепване на съединителната тъкан, за намаляване на така неприятните явления като разширени вени, целулит и бръчки по лицето.

Кожата, косата и ноктите активно се подкрепят от съставките, с които е богат екстрактът от репей. Костната плътност зависи основно от витамин Д3, който за пръв път българска фирма предлага от растителен източник – от лишей, вместо от животинска кожа. Общата антиоксидантна защита (срещу стресове, лъчения, токсини и фактори, неблагоприятни за имунната система) се поема от микроелемента селен – тук под най-природосъобразната форма: екстракт от мая със стандартизирано съдържание на органичната форма селенометионин. Цялостният състав на „Лейди хармония“ предполага широката му приложимост за поддържане здравето и добрата функционалност на женския организъм - и то не само в менопаузата, но и през другите важни периоди – пубертет, млада и средна възраст. Продуктът успешно може да се съчетава с други средства и методи, на принципа на взаимното допълване и увеличаване на сумарните ефекти от природосъобразните въздействия.

Коментари